Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Chróścinie laureatkami konkursu kulinarnego

Dnia 7 października w Restauracji Kamieniec w Kamieniu Śląskim odbyła się gala finałowa konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Opolskie ze smakiem”, organizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego. Konkurs, którego celem jest promocja potraw tradycyjnych i produktów żywności wysokiej jakości, został ogłoszony w dwóch kategoriach: „Przepisy ze starych zeszytów” i „Opolskie dawne potrawy w nowej odsłonie”. Z uwagi na sytuację epidemiczną panującą w naszym kraju uroczysty finał odbył się w bardzo kameralnych warunkach.

Laureatkami prestiżowej, pierwszej nagrody w kategorii "Opolskie dawne potrawy w nowej odsłonie” zostały członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Chróścinie Panie: Anna Zazula i Joanna Rak za danie: nadziewany gołąb kaszą pęczak z warzywami, otulony sosem z lebiody i pianką z zakwasu buraczanego.

 

Nagrodzone danie

Danie nagrodzone za zajęcie I miejsca w konkursie.jpeg

Laureatki I miejsca w konkursie

Laureatki I miejsca konkursowego.jpeg

Wersja XML